4 Ocak 2008 Cuma

HAMSİ TAVA



Her çeşit balığı severim ama küçük balığı özelliklede hamsiyi daha çok :) Birde kızartması olsa daha iyi olur ama eşim kızartma yemediği için hiç yapmıyorum böylece balığı sağlıklı bir şekilde yemiş oluyoruz.

Karadenizden gelen tavamda yaptım bu çiçek hamsiyi çok az yağ üzerine mısır ununa batırıp sıraladım, hamsileri piştikten sonra kapağı ile ters çevirerek diğer tarafını pişirdim. Özelde bir sos hazırlıyorum. Balığı yerken sadece limon değilde bu sosu kullanıyoruz çok lezzet veriyor. 1 limon, 1 fincan sirke, biraz su, 2 diş sarımsak iyice karıştırıyorum sosumuz hazır oluyor.

Hepinize mutlu hafta sonları dilerim.

Sevgilerimle...

17 yorum:

  1. Sevgili Almula,tavadan cikan sesleri duyar gibiyim.....Görüntü muhtesem..

    YanıtlaSil
  2. seker balik nefis gorunuyor
    oh mis gibi koku burnuma geldi sanki:))
    ellerine saglik
    sevgiler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Almula'cığım,
    Hamsiye bayılırım ben.Senin dediğin sosla deneyeceğim bir daha bakalım nasıl olacak.Çok güzel kızarmışlar.Eline sağlık canım.Bugün gelemedik çünkü spor yoktu ablam bana geldi inşallah haftaya birşeyler ayarlarız artık.İyi bir haftasonu diliyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Almula'cım maşallah tam zamanı değilmi?bunlar lokum gibi gider cnm kılçık da yok.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Canim ellerine saglik nefis bir görüntü hamsiyi ayiklamayi sevmedigim icin bu lezzetten uzak kalacagim demektir:((

    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Mmmmm nefis görünüyor,hamis hic sevilmezmi.En lezzetli balik hamsidir bence.Ellerine saglik canim.IYi bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Almula'cim, nerelerdesin canim, coktan beri gözüm ariyordu seni, ama iyi oldugunu anladim ve sevindim, bir kez daha mutlu ve huzurlu bir yeni yil diliyorum. Karadeniz tavasiyla bu güzel hamsiler ye beni diyorlar, bir bilsen nasil da canim cekti simdi ekran basinda, ellerine saglik canimcim.

    Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum ...

    YanıtlaSil
  8. hamsiye bayılırım.çok enfes görünüyor.denemeyi düşünüyorum.ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. karadenizli değilim ama en sevdiğim yemektir.Balık ta hamsiden başka tanımam.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Almula'cığım,tam Karadeniz usülü pişirmişsin hamsileri..Tavanda oradan geldiğine göre artık bol bol kızartırsın canım..Ellerine sağlık bende imrendim şimdi..))
    Sosu hiç denememiştim açıkcası..Afiyetler olsun canım..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar, canim ellerine saglik görüntü muhtesem, muhakak tadida öyledir. Ben daha hic böyle hamsi tavasi yemedim, karadenizli arkadaslara bir sitem edeyim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. Selam Almula, balığın her cinsine bayılırım. Ama hamsi başka.. Yağsız derken , hiç mi yağ koymuyorsun; Tavaya yapışmıyor mu? O tavadan bende de var. Kapağı ile ters düz ederek kızartıyorum ama ben az da olsa yağ kullanıyorum. Ayrıca bu tavada yapılan börek de çok lezzetli oluyor .. Öptüm

    YanıtlaSil
  13. Burnumun dibinde çok güzel hamsi tava yaptığı söylenen bir yer var ama alıp yemişliğim yok. Evde de yapmayınca ancak özel zamanlarda yeniyor hamsi, denizin nimeti.

    YanıtlaSil
  14. canım arkadaşım yeni yılını kutlarım...hamsi nefis olmuş...ama gerçekten nefisssss....akşam akşam canım istedi:)pişirme tarzın çok hoşuma gitti...benim eşim fırında balık sevmez,ben de kızartmadan kaçınıyorum:(ama senin ki çok pratik ve sağlıklı olmuş...ben de deneyeceğim.....ellerine sağlık canımcım.....

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyor hamsiler. Ellerine sağlık birgün yeriz inş. Öptüm TÜLİN

    YanıtlaSil
  16. almulacığım ellerine sağlık balık sevmem ama bu sosu merak ettim mutlaka deneyeceğim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil