20 Haziran 2020 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Hem yapmayı hem de yemeyi çok sevdiğim bir tarif ile güne başlayalım👇👇
 Haşhaşlı Çörek
Malzemeler;
📍1 su bardağı ılık su
📍1 su bardağı süt
📍1 su bardağı sıvıyağ
📍1 yemek kaşığı toz maya
📍2 yemek kaşığı şeker
📍1 yemek kaşığı tuz
📍Alabildiği kadar un
Arasına sürmek için ;
📍 150 gr haşhaş ezmesi (ben bu defa siyah haşhaş ezmesi kullandım )
📍 1 çay bardağı sıvı yağ
📍isteğe bağlı iri kıyılmış ceviz
Üzeri için;
📍1 yumurta sarısı
📍1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
📍Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
📍Hamuru hiç bekletmeden 8 parcaya ayrılır. 📍8 tanesini de 30 cm çapında, el ile yada merdane ile açılır.
📍Aralarına 2 - 3 yemek kaşığı haşhaş sürülür ve isteğe bağlı ceviz serpilerek üst üste sıralanır.
📍 En üst yani 8. Kata hic bir şey sürmeden merdane ile orta kalınlıkta tekrar açılır.
📍3 - 4 cm genişliğinde kesilir.
📍Kesilen uzun parçalar burkularak tepsiye yuvarlak şekil verilir.
📍Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürülerek 200 derecede pişirilir.
 Afiyet olsun ❤
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder