Buyrun Tarife;
Malzemeler:
- 1 yumurta,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2 su bardağı su,
- 2 su bardağı şeker,
- Küçük bir kase irmik
*Şeker ve suyu bir tencereye ekleyip ocağın altını açıp, şeker eriyinceye kadar karıştıralım eriyince ocağın altını kapatalım, şerbet kaynamayacak.
*İyice soğuması için şerbeti bir kenara alalım.
*Tüm malzemeleri karıştıralım. yumuşak bir hamur olacak kıvamda unu kontrollü ekleyelim. *Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
* Önceden 180 'C ayarlayıp ısıttığımız fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
* Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.
*Üzerini isteğe bağlı Hindistan cevizi, antep fıstığı ile sysleyerek servis yapalım. Ben üzerini toz antep fıstığım kalmadigi icin hindistan cevizi ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder