Bu akşam ki yemeğimiz nefis bir Arnavut Böreği yanında da mis gibi üzüm hoşafıydı.
Tarif yine Sevgili blogcanım @lezzetdansi Sibel'imden , tarifleri hiç şaşmaz arkadaşımın bire bir uygulayın sizler de harika lezzetler yapın.
Sibel'ciğimin verdiği tarif kıymalıydı , ben pazardan aldığım tazecik pazılarla yaptım. Sizlerde ister kıymalı, ister peynirli, isterseniz patlıcanlı yapabilirsiniz. O kadar nefis çıtır çıtır bir börek ki içine ne koyarsanız koyun nefis olur.
Tarif mi? hemen veriyorum...
ARNAVUT BÖREĞİ✔
✔5 su bardağı un
✔1,5 su bardağı ılık su (su yetmez lütfen ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutun)
✔1 çay kaşığı tuz
✔1 çorba kaşığı sirke
Arasına ve üstüne sürmek için;
✔Zeytinyağı (tereyağıda sürebilirsiniz, ben zeytinyağı tercih ediyorum)
İç malzeme:
✔ 1 büyük kuru soğan
✔ 1 demet ince kıyılmış pazı
✔ 1 su bardağı lor
✔ 3 -4 yemek kaşığı zeytinyağı
✔ Biraz tuz ve karabiber
Tepsi ölçüsü: Kare fırın tepsisi yada fırına girecek büyüklükte yuvarlak tepsi
Yapılışı:
- Hamur yoğurulur ve ikiye bölünür.
- İkiye bölünen parçalar tekrar 10 nar bezeye ayırılır. (toplam 20 beze)
- 10 bezeyi teker teker tabak büyüklüğünde açıp aralarını zeytinyağıyla yağlayarak üst üste konur.
- Diğer 10 lu bezede aynı şekilde hazırlanıp 1 saat dinlendirilir.
- Pişirilecek tepsi yağlanır.
- Tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlanarak üst üste bekleyen hamuru elimizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirilir.
- Pazılı iç malzemesini her yerine yayılıp, diğer hamur da elimizle çekerek büyütüp üstüne kapatılır.
- Arzu edilen şekilde kesilip, üzerini yağlanır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...
Sevgilerimle,
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder