Kış aylarının vazgeçilmezidir kestane... Bizde hem kızartılmışı hemde tatlısı çok seviliyor. Durum böyle olunca alıyorum çokça kızartıp yedikten sonra kalanları hoooppp tatlanıp çikolatalanıyorlar :) Daha öncede vermiştim ama tarif yenilensin istedim.
İşte tarif ;
Malzemeler:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 300 gr kestane
- Benmari usulu erimiş çikolata
Yapılışı:
- Şeker ve su yaklaşık 10 dak. kaynatılır.
- İçerisine kestaneler eklenerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
- Soğuyan kestaneler benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanarak servis yapılır.
Not: Kestaneler önceden fırında veya tavada közlenmiş olabilir. Ben artan kestanelerimizi bu şekilde değerlendiriyorum. Çünkü soğuyan kestaneleri yemek zevkli olmuyor , çikolalı ise harika oluyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder