13 Kasım 2016 Pazar

KALBURABASTI

Merhabalar, Sizlere harika bir Kalbura bastı tarifi ile geldim. Gerçekten tam istediğim gibi kıyır kıyır lezzeti tadı şerbeti hepsi tam net ölçü ile harika oluyor. Ben bu tarif ile 2 ölçü yaptım ve ne zaman yendi bitti anlayamadım.
Tarif Lezzet Dansı blogunun sahibi Sevgili arkadaşım Sibel'ciğimden Tüm tarifleri harikadır arkadaşımın bloguna bir uğrayın derim.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonatın üstüne bir kaç damla limon suyu sıkın
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un ( aldığı kadar)
İçine:
  • Ceviz
  • Şerbet için;2,5 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
Yapılışı :
  • Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine ceviz koyup kapatalım.
  • Rende yardımıyla da şekil verebilirsiniz ben Gaziantep'ten aldığım Kahke kalıbım ile yaptım çok hoş oldu. 
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelşim.
Şerbet içinde ;
  • Şeker ve suyu 15 dak, kaynatalım.
  • Çeyrek limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp söndürelim.
  • Şerbet sıcaksa kalburabastılar soğuk olmalı yada tam tersi
  • Mutlaka 👍Deneyin derim😋 Gerçekten nefis kıyır kıyır.
Tarif için Lezzet Dansı blogunun sahibi Sevgili arkadaşım Sibel'ciğime tekrar çok teşekkür ederim...

Sevgilerimle Mutlu Pazarlar...
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak
#selcensevilayorganizasyon hastagi ile tüm etkinlik ve blogger gezilerimizi görebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ay canım benim ellerine sağlık, senin elinden de çok lezzetli olmuştur, bende teşekkür ederim tarifimi deneyip bloğunda yer verdiğin için, öpüyorum arkadaşım:)

    YanıtlaSil