Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir Simit.
Sofranızdan sevdikleriniz ve ağzınızın tadi eksik olmasın.
Buyrun tarife,
Malzemeler;
Malzemeler;
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin beyazı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çağ bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı;
- 2 su bardağı ılık suya şeker ve maya karıştırılıp 5 dak. bekletilir.
- Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Mayalanmasını beklemeden şekil verilerek önce yumurtanın beyazına sonra susama batırıp tepsiye sıralanır .
- 10 - 15 dakika mayalanması beklenir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder