16 Nisan 2016 Cumartesi

ÇOBAN KUZU ÇEVİRME

Çoban Kuzu Çevirme Güzel İzmir'imin tam kalbinde Pasaportta mis gibi deniz havasıyla akşam yemeğinizi yiyeceğiniz bir mekan.
Biz blog yazarı arkadaşlarım ile Sevgili arkadaşım Lezzet Dansı Blogunun sahibi Sibel'ciğimin organizasyonu ve Kerim Beyin daveti ile bu enfes Kuzu Çevirmeyi tatmak için mekandaydık.  Çok lezzetli ve nefis bir gece geçirdik.
Çoban Kuzu Çevirme , Kuzu eti severlerin tam ağzına layık. Yumuşacık lokum gibi pişmiş ve her ne kadar kuzu eti yağlı olur denilsede ben yağlı değildi demek istiyorum. Çünkü  yavaş yavaş pişirilmesinden kendi yağının etrafında dönerek pişerken altında duran ve eriyen fazla yağların aktığı bir tepsi bulunmakta...
Çoban Kuzu Çevirmede kuzular Balıkesir'den geliyor. Kuzular kıvırcık kuyruksuz ve 14 - 15 kiloluk olanları seçiliyor. Kars Kağızmandan gelen özel tuz ile marina edilerek Meşe odunu ateşinde 5 saat pişiriliyor. Veee masaya  damaklarınızı şenlendirmeye özel bakır kaplarda geliyor, altında bulunan ateşi ile...
Bu şık sunum sayesinde yemeğinizi sonuna kadar sıcacık ve o etin çıtır çıtır sesini duya duya yiyorsunuz. hele birde o odun ateşinde pişmiş ekmekleri var ki koparın bir parça kuzu etinizi bandıra bandıra yiyin nefissssss...

Hani bazıları için kuzu eti kokarya işte bende biraz onlardanım sebze yemeklerinin içinde çok yiyemem. İşte bu çevirme tam yemelik  ne kokusu :)

Sevdikleriniz ile birlikte kuzu çevirme yemek için piknik yerleri bağ bahçe arayıp ve kendimiz yapıcaz diye hiç uğraşmayın. Şehrin tam göbeğinde Deniz havasıyla mis gibi sohbetlerinizi yaparak yemeğinizi yiyebileceğiniz nezih bir mekan.

Yemeğin üzerine de bir tatlıları var ki ; nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum Künefe, Fıstıklı sarma, Kaymaklı bir lezzet Hepsi karışık nefissss. Fıstıklı ve özel peynirli bir sarma ama yine bakır kapta odun ateşinde pişirilmiş sıcak sıcak servis ediliyor. Arkadaşlarım yanında dondurmada olsa daha iyi olacağını söylediler ama ben  damağımda kalan o lezzetin dondurma ile azaltılmamasından yanayım. Gayettt mükemmeldi...

Ben bu kadar anlattım ama bence siz bi tadın anlattıklarıma katılacaksınız. Bu arada menülerinde gördüm Bıldırcın Kebabıda var bıldırcın seven ve hatta hamile iken canı isteyen arkadaşlarım var onlar için yazıyorum :) aklınızın bir köşesinde olsun Çoban Kuzu Çevirme.

Fiyatlarını sorarsanız bence uygun fiyatlara hiç katkısız et yiyorsunuz. Eti Gram ile veriyorlar. Bir bayan yaklaşık 150 - 200 gr ile doyuyor. Yanında nefis ciğerli pilavı , kaşık salatası , yeşillikleri ve odun ateşinde pişen ekmekleri ile fiyatı 28 - 30 lira. Dediğim gibi etin gramına göre fiyat değişiyor.
Bu güzel organizasyon için Sevgili arkadaşım Sibel'e ve Davetleri için Kerim beye çok teşekkür ederim.
Lezzetli , Sağlıklı, Mutlu günlerde görüşmek dileğiyle ,
Sevgiyle Kalın...
Selcen ŞENOCAK

2 yorum:

  1. Canım benim harika bir yazı olmuş, yüreğine sağlık:) Ayaklarınıza sağlık iyiki geldiniz, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel bir mekan hem etleri hem de tatlısı harika. Size de afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil