26 Şubat 2016 Cuma

MÖVENPİCK HOTEL HATAY LEZZETLERİ


Sevgili Özlem Mekik Şefimiz bu ay da bizleri mutlu etti İzmir'e ziyaretini gerçekleştirdi. İzmir Kanalımız Kanal 35 de çok keyifle izlediğiniz  Ağız Tadıyla programında Sevgili Peyvend Öztürk'ün konuğu oldu.  Nasıl geçtiğini anlayamadığımız nefis lezzetleriyle çok keyifli bir program oldu.
Akşam ise Türk mutfağının yöresel lezzetlerini İzmir'liler ile buluşturan Mövenpick Hotel’in bu ayki lezzet durağı olan Hatay lezzetlerini tatdık.

15-27 Şubat tarihleri arasında Margaux Restaurant'a konuk olacak Antakyalı şefler, yöresel lezzetlerini Mövenpick Hotel Izmir'in mutfağına taşıdılar. İki hafta boyunca hazırlanan yöresel tatlar, öğlenleri açık büfe, akşamları ise a la carte olarak sunuluyor.

SunExpress Havayolları'nın sponsor olduğu "Hatay Lezzetleri Festivali"ne katılan konuklardan iki kişi 15-27 Şubat tarihleri arasında her gün, Hatay'a gidiş dönüş uçak bileti kazanacak. Akşamları Margaux Restaurant'a gelerek o ayın konuk mutfağını tercih eden ve #Movenpicksunexpressileucuruyor hashtagi ile facebook, twitter ve instagram'da paylaşım yapanlardan iki kişi, hediye uçak bileti ile Hatay'a uçacak.

Antakya'dan gelen şeflerin spesiyalleri arasında yer alan kağıt kebabı, zahter salatası, tepsi kebabı, oruk kebabı, künefe gibi birbirinden leziz ve daha nice eşsiz tatlar, festival boyunca menüde olacak. Hatay mutfağını bizzat o yörenin şeflerinden tatmak için bu fırsatı kaçırmayın, Margaux Restaurant'a hemen rezervasyon yaptırın.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0232 488 14 24 nolu telefonu arayabilirsiniz.

SOĞUK ÇORBA

Çok sevdiğim bir çorbadır. Yarma ile yapılıyor. Özellikle yaz akşamşarı üzeri zeytinyağı ve taze nane ile soğuk soğuk çok nefis oluyor. Resimde gördüğünüz gibi üzeri ne zeytin yağı ve zahter baharatı ile yedik. Çok güzeldi...
YUVALAMA
Yuvalamayı Antep gezimizde de yemiştim ama farklıymış. Hatay yuvalamanın içerisinde kıyma yokmuş. hemen hemen aynı lezzet ben zaten bulgurlu olan herşeyi çok sevdiğim için bu çeşit yuvalamaya da bayıldım.
 TEPSİ KEBABI
Tepsi Kebabını ilk Antakyalı olan Sevgili Nilüfer ablamda yemiştim çok lezzetli toprak kaplarda olması ise ayrı bir lezzet veriyor.
KUZU ŞİŞ (ANTAKEŞİŞ) - FISTIKLI KAŞARLI KÖFTE
Yumuşaçık ve lezzetli bir kuzu şişdi. Fıstıklı Kaşarlı Köfte ise inanılmaz lezzetliydi fıstık ve kaşar çok yakışmıştı.
Çiğ köfteyi çok severim. Bu da değişik ve çok güzel bir sunum. Etsiz olarak yapılan çiğköfte üzerine kavrulmuş kıyma ile servis ediliyor ve köftenin üzerine kıyma alınarak yeniyor. 
 SEMBUSEK VE İÇLİKÖFTE 
SÖĞÜRME ve YOĞURTLAMA  ZAHTER SALATASI, ACILI EZME, PATLICAN SALATASI (BABAGANNUŞ), TARATOR, ACILI BİBER EZMESİ
Hepsi birbirinden Nefis Mezeler...
KÜNEFE
Ve Yemeğin  tatlı sonları :)
KİREÇTE TAHİNLİ KABAK TATLISI
Bu güzel Hatay lezzetleri için Mövenpick Otele teşekkür ediyoruz. Mart Ayı Mardin sakın kaçırmayın takipte kalın.
Güzel Ülkemizin her yöresinin ayrı ayrı lezzetleri var hepsini tadabilmek evlerimizde yapıp tattırmak beni çok mutlu ediyor.
Hepiniz ,
Afiyetle Sevgiyle Kalın...

Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak
#selcensevilayorganizasyon hastagi ile tüm etkinlik ve blogger gezilerimizi görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder