28 Şubat 2016 Pazar

İSABEY BAĞEVLERİ & BAĞEVİ


Sevgili arkadaşım Sevilay ile yine güzel bir organizasyona imza attık. 
Blogger arkadaşlarımızla, Gülay hanımın daveti ile İsabey Bağlarında bir araya geldik. 
İzmir’in Menderes ilçesinde 45 dönüme yayılmış olan İsabey Sauvignon Blanc Bağları ve Bağevi konuklarına benzersiz bir şarap ve bağcılık deneyimi yaşatıyor. İsabey Bağları ve Bağevi bağdan sofraya uzanan şarabın oluşum serüvenini, doğayla içiçe olmanın da tadını çıkartarak öğrenmenin fırsatını sunuyor. 
Cabarnet Sauvignon, Merlot, Carignan, Grenache, Semillon ve Chardonnay bağları, 5 km. ileride tesis edilmiş şaraphane, mahzen ve Ege mutfağının güzel bir örneğini sunan restoranı ile konuklarına keyifli bir gün geçirtiyor.
Bağların toplanma alanı olan 150 hektara ulaşan ve içerisinde bulunan şaraphane artık Güner ailesinin üçüncü kuşak nesli tarafından işletilmektedir.
Bizler de İsabey Bağlarının Ziraat Mühendisinden bağların oluşumundan üzümün toplanmasına kadar olan tüm aşamalar hakkında bilgiler aldık.

Bağların içinde özenle hazırlanan her mekan çok güzel. 320 yıllık Çınar ağacı da Bağ evinin avlusunda. Önünde bulunan küçük havuzunda doğallığı hep korunmuş...
Söylediğim gibi Bağevinin her yeri ayrı keyif alabileceğiniz şekilde dizayn edilmiş. Özellikle bir anne olarak dikkat ettiğim için çocuklarla da gelebileceğiniz bir yer. Çocukların doğa ile baş başa rahatca oynayabilecekleri sizleri de rahat ettirecek  bir ortam.
Yemekler ise Çok lezzetliydi. Et yemekleri dünya standartlarında pişirilmekte ve sunulmaktadır. Mutfak'ta bulunan aşçıyı ve yardımcılarını gerçekten kutlamak istediğim ender mekanlardan biridir İsabey Bağevi. Gerçekten zengin bir menü ve herbiri titizlikle pişirilen yemekler. Porçini mantarlı steak, t-bone steak, kuzu pirzola, beauf stragonof benim ilk anda aklıma gelenler. Sipariş verirken garsonlar size yemeğin pişirilme durumunu soruyor. Tüm dünyada olduğu gibi uluslararası standartlarda pişen steak'ler üstleri kızarmış, içleri ise biraz kanlı gelecektir. Ben şahsen az pişmiş et sevdiğimden tam damak tadıma uygun olarak çok pişmiş Kuzu pirzola yedim çok beğendim gerçekten yumuşacık ve çok lezzetliydi.
Yemekler ve şaraplar iyi de servis nasıl derseniz mükemel diyebilirim. Sunum, lezzet ve garsonların titizlikle hizmetleri de mükemmeldi.

Roka ve Parmesan Peynirli Dana Carpaccio ve  %100 Dana bonfileden yapılmış Fıstıklı Sucuk ve Kızarmış Hellim
Kuzu Pirzola
Marine Edilmiş Bonfile Şiş
Porçini Mantar Soslu Biftek
Çilekli Parfe
Gülay hanımın spiceallerindenmiş Çilek sever biri olarak çok beğendim. 
Nefis Lezzetlerden sonra hoş sohbetlerimize Türk Kahvesi ile son verdik...
Biz blogger arkadaşlarımla çok beğendik. Sizler de bu güzel mekana gitmek isterseniz;
  • Eğer arabanız var ise İzmir’den Torbalı yönüne giderken, havaalanı bitişinden hemen sağa yol ayrımı var, yol ayrımından sağa dönüyorsunuz ve oradasınız. 
  • Eğer toplu taşıma kullanacak iseniz yine şanslısınız. Cumaovası izban istasyonunun hemen yakınında. Cumaovası izban istasyonundan inince Torbalı tarafı çıkışından merdivenlerden çıkınca istasyon mahallesi evlerini göreceksiniz evlerin arasından 5 dakikalık bir yürüme mesafesi ile oradasınız.
Gölcükler Köyü İstasyon Mahallesi Menderes – İzmir
232 782 27 94

Blogger arkadaşlarımızla
İşte Her zamanki Mutlu son fotomuz :)
Diğer organizasyon resimlerimizi görmek ve takip etmek isterseniz instagram da
#selcensevilayorganizasyon hastag ile takip edebilirsiniz.
Sevgiyle Kalın,
İyi haftalar...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak

İsabey Bağları & Bağevi Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

10 yorum:

  1. Harika bir organizasyondu Selcencim. Sana ve Sevilaycığıma çok teşekkür ederim. Yemek, mekan ve şaraplar muhteşemdi. Farklı organisyonlar da görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  2. Harika bir ortamda leziz tatlar birarada. mukemmel.
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  3. harika bir mekanmış gerçekten

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yer.Bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Keyifli bir etkinlikti. Seninle tanıştığımıza sevindim. Dilerim bir an önce o yasaklardan kurtulursun. Sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil
  6. Oya ya katılıyorum canım harika bir organizasyondu.Tekrar teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. doğayla iç içe ne güzel

    YanıtlaSil
  8. Canım harika bir gündü yine, emeklerinize sağlık organizasyon güzellerim benim seviyorum sizi:)

    YanıtlaSil
  9. cok guzel bır yer gıtmek ısterım bende

    YanıtlaSil