( 6 kişilik)
- 15 - 16 adet taze kafa sarımsak
- 4 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 500 gr dana kıyma
- Tuz , Karabiber ve zeytinyağ
- Kıymanin icine sadece tuz ve karabiber ilave edilerek kofteler hazirlanir.
- Taze sarimsak yikanip tepsiye köfte - sarimsak seklinde siralanir. Kalan kofteler de orta kisma yerleştirilir.
- Boş kalan ortaya domates ve biber dogranir.
- Üzerine zeytinyagi ve tuz serpilir.
- Tepsinin uzeri once yagli kagit sonra aliminyum folyo ile sıkıca kapatilir.
- 200 derecede 40 dakika pisirilir.
Tarifimi Konya'daki kız kardeşim hemen denemiş. Fotoğraflarını gönderdi çok beğenmişler bende memnun oldum :)
Yeni tariflerle görüşmek dileğiyle ,
Sevgiler...
off, gercekten agzım sulandı, Selcencim ellerine saglık, kesinlikle taze sarımsaklar bitmeden deneyeceğim. Sevgiler
YanıtlaSilGözde'cim mutlaka dene nefissss 😜
SilNefis görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgiler....
SilBunu ilk kez görüyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice 😊
YanıtlaSil