Kremalı Güllaç Ramazan gelir gelmez hemen yapmak istediğim bir tatlıdır. Evimiz de herkes tarafından sevildiği için ilk gün iftara yaptım. Kremalı olması Güllaça ayrı bir lezzet veriyor. . Genellikle İftar davetlerimde misafirlerime yapıyorum. Güllaç sevmeyenler Kremalı hali ile beğeniyorlar.
Tarifim çok önceden. Blogumda yaptığım bir çok güllaç resim var ama tarif yazmadan aldığım yere , Hayatın Ta Kendisi blogunun sahibi Sevgili Zerrin'e yönlendirmişim sizleri. Bu defa kendi sayfamda tarifim olsun istiyorum ve sizler için yazıyorum.
Malzemeler
- 9 adet güllaç yaprağı
Yaprakları Islatmak için
- 1 litre süt
- 400 gr şeker
- 2 paket vanilya
Kreması için (Yaprakların arasına)
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krem şanti
Yapılışı :
- Bu malzeme ile ben büyük boy dikdörtgen borcama yapıyorum.
- Kremayı pişirmek için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Krema piştikten sonra ocaktan alıp mikser ile hafif ılınana kadar 5-10 dakika çırpıyoruz. Krema ılınınca içerisine bir paket toz halde krem şantiyi azar azar ekliyoruz.
- Tamamen karışana kadar çırpıyoruz.
- Güllaç yapraklarını ıslatmak için 1 litre sütü şeker ve vanilya ile kaynatıyoruz.
- Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını 3' er 3 ' serip sıcak süt ile iyice ıslatıyoruz.
- 3 yaprak yumuşadıktan sonra dikdörtgen borcama alıyoruz.
- Hafif buruşturarak kalıbınızın tamamına yayılmasını sağlamalısınız.
- Güllaç yaprağının üzerini tamamen kaplıcak şekilde hazırladığımız kremadan döküyoruz
- Daha sonra üst üste 3 güllaç yaprağı ve krema şeklinde kalan diğer 2 kat daha devam ediyoruz.
- En üste kalan kremayı sürerek soğumaya bırakıyoruz.
- Servis yaparken üzerine isteğe bağlı nar, ceviz, antep fıstığı ile süslüyoruz. Ben bu defa incir dilimi ve ceviz ile servis yaptım.
Afiyet olsun...
HAYIRLI RAMAZANLAR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder