Kurabiyenin hamurunu Blog toplantımızda Selva Makarnanın bizler için gönderdiği paket içerisindeki Selva Elenmiş Buğday unu ile yaptım. Un çok önemli birde bu unun özelliği elenmiş olması ben 2. defa elediğim içinde olabileceğinden fazla kabarıyor kekler, kurabiyeler.
Teşekkürler Selva sonuç çok güzeldi.
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
Alabildiği kadar un (Yumuşak bir hamul elde edebilmek için ben yaklaşık 4,5 bardak Selva Elenmiş Buğday unu kullandım )
İç malzemesi :
3 orta boy elma
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmanın tadına göre 2-3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
Üzeri için pudra şekeri.
Yapılışı : Elmaları rendeleyip tarçın ve şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuyunca içine cevizi ilave ediyoruz.
Hamurunu ise tüm malzemeleri karıştırarak elimize yapışmayan bir kurabiye hamuru hazırlıyoruz. İstediğimiz şekli vererek içini koyup 175 derecede pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra üzerine pudra şekerini süzgeçle eliyoruz.
Afiyet olsun...
Ellerine saglık canım.Çok severim.Sevgiler..
YanıtlaSilsevgili Selce nefis görünüyor benim kiler de bayılıyor bu tarife.
YanıtlaSilellerine sağlık
En sevdiğim kurabiyedir nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSelcenim; Alman pastan da harika görünüyordu, yazamamıştım. Poğaçaların bana genç kızlığımı hatırlattı. Annem yapardı, bayılırdık. Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilOooh Selcen'im artık daha sık uğrar oldun, ellerine sağlık kurabiyeler nefis görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren