Kremalı Zeytinli Poğaçanın Orjinal tarifi Burada
MALZEMELER:
2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine)
1 kutu krema(200ml)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz az çekirdeksiz zeytin
3 yemek kaşığı margarin (ben yumuşak halde ekledim)
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığından biraz az tuz Dereotu, alabildiği kadar un üzeri için çörekotu (ben hamurun içine ilave ettim)
YAPILIŞI: 1 yumurtanın sarısı ve çörekotu hariç diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verilip tepsiye sıralanır üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serperek 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun...
İyi haftalar...
BEĞENMENE SEVİNDİM CANIM:)) SENİNKİLERDE HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilKOSKOCAM ÖPTÜM SENİ
Ellerinize sağlık;eminim enfes olmuştur.Bende deneyeyim bir ara..:)
YanıtlaSilSevgilerimle
Şeniz
Sevgili Selcen; poğaçada krema da hiç fena fikir değil, üstelik zaytini hamura karıştırmak da ayrı bir pratiklik doğrusu. Tebrik ederim, ellerine sağlık..
YanıtlaSilSelcenciğim, poğaça ve çiğ köfte çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Handecim tekrar teşekkürler...
YanıtlaSilŞeniz gerçekten enfes deneyin derim:) sevgiler...
YanıtlaSilSerap hanım ben kremaya bayılıyorum herşeyde kullanabilirim poğaçada ise nefisss zeytini içine koymak ise çok kolaylık :)sevgiler...
YanıtlaSilSelcenn canim esas haberler sende.Dondunuz dimi ,nasil gecti?
YanıtlaSilBen sukur iyiyim,az kaldi gelmeme ins.
Sabah sabah cigkofte nasil guzel geldi bu arada:)ama Allahtan pazartesiye esime yogurtucam ins.
Cok opuyorum seni ve bebiisni.
Gulenay