2 su bardağı ılık su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( birinin beyazı üzeri için)
2 yemek kaşığı kuru maya
1 çağ bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
2 su bardağı ılık suya şeker ve maya karıştırılıp 5 dak. bekletilir. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır. Mayalanmasını beklemeden şekil verilerek önce yumurtanın beyazına sonra susama batırıp tepsiye sıralanır ve10 - 15 dakika mayalanması beklenir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Ben bu şekilde yapmayı seviyorum önce mayalanmasını beklersem mayalanmış hamura şekil vermesi hem zor oluyor hemde kabarmış hamura şekil verince pişerken daha az kabarıyor gibi geliyor bana. Böylesi daha kolay ve hazır beklerken mayalanıyor misafirlerim geldiğinde pişiriyorum sıcak ve taze simitler hazır oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Etimek için;
1,5 paket etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşık pirinç unu
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Kabak İçin;
Yarım kg. kabak
2 su bardağı şeker
Üzeri için;
Ceviz, hindistan cevizi
Yapılışı:
-Kabak üzerine şeker ilave edilip biraz bekletilir ve yumuşak olana kadar pişirilir, soğumaya bıakılır.
-Şeker su ve limon kaynatılarak şerbet hazırlanır tepsiye sıralanmış etimeklerin üzerine gezdirerek hepsinin ıslanması sağlanır.
-Süt nişasta vanilya şeker karıştırılarak muhallebi pişirilir ve sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.
-Soğumaya bıraktığımız kabak tatlısını robot ile iyice ezilerek püre haline getirip muhallebinin üzerine düzelterek dökülür.
-Ceviz ve hindistan cevizi ile süslenir. Ben bu tatlıyı komşuma yapmıştım oğlu ceviz sevmediği için fotoğrafta da görüldüğü gibi yarısını sade yaptım.
Sevgili Arkadaşım Ayşe (Anneminkızıyım) beni sobelemiş zamanımın kısa olması nedeni ile ona cevap verip en kısa zamanda simit ve tatlının tariflerini ekleyeceğim.
Sobe Sorusu ''HAYATIN SİZE ÖĞRETTİĞİ EN ÖNEMLİ 3 ŞEY NEDİR''
Hayat bana çok şey öğretti ve halada öğretiyor bunlardan 3'ü :)
-Sevdiklerimizi ihmal etmemeyi ve sevgimizi hissettirmeyi,
-Kimseye çok fazla güvenmemeyi, çıkar ilişkilerine dikkat etmeyi,
-Mantıklı düşünebilmek ve doğru karar için rahat olmayı, aceleci olmamayı öğretti.
Ayşe'ciğim teşekkürler bende, İzmir bloggerlar toplantısında tanıştığım, hem kendisi hem de ablası Özay ile sık sık :) görüşmeye çalıştığım sevgili arkadaşım Hülya'cığımı ve Aybike'ciğimi sobeliyorum.
Hepinize Sevgiler...
Merhabalar canim, aaaay bayildim inan harika simit ve etimekli ekmek tatlisi, tarifini merakla bekliyorum, nefis görünüyorlar. Ayrica sobbe cevaplarin icinde ellerine saglik, cok güzel cevaplar vermissin, sevgiler...
YanıtlaSilAlmula'cığım,
YanıtlaSiltarifleri sabırsızlıkla bekliyorum.Hepsi de nefis görünüyor.Soben için teşekkürler.İnşallah en kısa sürede cevaplamaya çalışacağım.Sevgiler
her iki tarifinde nefiss canım ellerine sağlım sevgilermle..
YanıtlaSilEllerine sağlık açmalar tam kahvaltılıkkk gel de rejim yap bu güzellikler karşısında maşallah :) TÜLİN
YanıtlaSilÇok lezzetli tarifler eklemişsin canım,ellerine sağlık..Tatlında çok nefis ama benim gönlüm simitlerden yana..Harikasın!!
YanıtlaSilKocaman sevgilerle
Harika lezzetler sunmusun,istah acici,kabak cok farkli görünüyor.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilben acikcasi en cok bu güzel puf puf görünen simitlere vuruldum, ellerine saglik ve tarifini bekliyorum.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
Canim ellerine saglik 2 iki tarifte nefis görünüyor,kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilSelcencim ellerine sağlık kabaklı etimek tatlısı çok ilgimi çekti evdeki balkabaklarını nasıl değerlendirsem diye düşünüyordum bende.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Sizin memleket enginarın ilk çıktığı yerlerden nasılsa, bol bol ye derim!
YanıtlaSilellerinize sağlık,tek kelime ile muhteşemmmmmm...
YanıtlaSilAlmulacığım,
YanıtlaSilÇok güzel tarifler ellerine sağlık. Simitler ne güzel kabarmış. sevgiler
almulacim ellerine saglik
YanıtlaSilhepsi bir yana simitlere bittim ben ne guzel olmusalar valla supersin seker
afiyet olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
Almula'cım önce ziyaretine teşekkür ederim cnm.Böreklere gelnce ben servis tabağından biraz daha büyükce açtım.Üç parça üst üste olacak anlayacağın,yanlız cnm fazla da büyük açma sadece 1cm daha büyük olsa yeter..Sonra da dilediğin gibi katla.Afiyet olsun cnm.
YanıtlaSilözellikle simite bayıldım.ellerine saglık canım
YanıtlaSilsevgiler
ALMULACIĞIM ellerine sağlık canım sobeme en kısa zamanda sobeme cevap verıcem .OPTUM CANIM.
YanıtlaSilselam.kabagı çok severim.etimekli olarak süper..en kısa zamanda deneyecegim.eline saglık.sevgilerimle...
YanıtlaSilnefis olmus canim ellerine saglik
YanıtlaSilCanım ALmulam,
YanıtlaSilikiside birbirinden nefis. ELlerine sağlık.
Sıcacık sevgilerimle..
www.misssgibi.com
kabağın altın yılı galiba bu yıl heryerde kabak var ve çok yayarı olan bir bitki o yüzden çok seviniyorum çocuklarda severlerde yerler umarım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilSELAM CANIM
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK ENFES HER IKISIDE AMA KABAK TATLISINI HIC BÖYLE GÖRMEMISTIM MUHTESEM OLMUS ELLERINE SAGLIK SEVGILER
ikiside çok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
Almulacım kabakla etimeği hiç denemedim birkaç kere duydum ama denemedim
YanıtlaSilbence yakışıyordur hem seninkide bu düşüncemi onaylıyor nefis görünüyor.
ellerine sağlık.
ellerinize sağlık. kabak talısını ilk fırsatta deneyeceğim inşallah, teşekkürler.
YanıtlaSilHersey harika olmus,
YanıtlaSilEllerine Saglik.
Hayirli Aksamlar.
Sevgilerimle Aysel
Simitler bol susamli nefis olmus,kabak tatlisida cok güzel elinize saglik
YanıtlaSilnefis simitler yapmışsın,ellerine sağlık canım...kabaklı etimek tatlısına bayıldım....ben de mutlaka yapacağım...sevgiler....
YanıtlaSilAlmulacim harika görünüyor,simitte kabak tatlisida.Kesin yapmam lazim .Kabak eve almam ama bu tatliyi yapmak icin almam lazim en yakin zamanda yapmam lazim.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilcanim naber:)uzun zaman oldu dimi.Umarim iyisindir canim.Izmirim nasil?sogukmu?Operim seni ve oglusunu...
YanıtlaSilCanım,güzel bir hafta sonu dileyip yanaklarından öpüyorum..
YanıtlaSilSevgilerle
canim merhabalar, nerelerdesin, pastalarin hala güzelligini koruyor burda görüsmek üzere sevgiler,...
YanıtlaSilSelam canim,nerelerdesin görüsemiyoruz, sevgiler....
YanıtlaSilüf ne güzel şeyler yaa ellerine sağlık
YanıtlaSilcanim ne guzellikler bunlar bole bayildim bayildim ellerine saglik
YanıtlaSilsevgili almula,uzun zamandır sizlere cevap veremedim.ama kalbim sizlerle.görüşmek üzere
YanıtlaSilsevgili almula,uzun zamandır sizlere cevap veremedim.ama kalbim sizlerle.görüşmek üzere
YanıtlaSilAlmula selam, kizkardesimin adindan birine rastlayinca cok sevindim pek rastlanmayan bir isim Almula, pastan cok guzel mutlaka deneyeceigm, benim sevdigim turden, hem ne zamandir kabakli bri tatli yapmak istiyordum, yaptigimda sanad ayazarim bi bakarsin olur mu? bu mesajimla da seninle tanismis oluruz, heryerde adini okuyorum:) seviliyorsun
YanıtlaSilsevgilerimle emel
Almula'cigim selam, Babalarimizin ne cok etkisi var uzerimizde di mi? Benim isimlerim de babamin eseri ve uzun bir listeden secvilemedigi icin 2 isimliyim:) senin diger adin da Almula kadar guzelmis, tanistigimiza cok mutlu oldum, msn adresime de ekledim seni emel uzantili bri ileti alirsan o benim:) cocuklar butun kutuphaneyi indirmisler kendilerince okumaya calisiyorlar bi bakayim şunlara:) sevgiler, iyi geceler,emel
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilnerelerdesin? Valla artik senden his ses seda cikmiyor, insallah iyisinizdir.
Fazla özletme kendini güzel arkadasim, benim icin arkadasligimiz cok önemli.
Selamlar ve öptüm..
Selcen'ciğim susamlı simiti denedim çok güzel oldu.Mayalı hamur yapmayı bilmediğim için biraz korktum.Şeklini senin gibi yapamadım ama sonuca ben bile şaşırdım gerçekten enfes oldu teşekkürler
YanıtlaSil