11 Mart 2020 Çarşamba

SANDVİÇ EKMEĞİ

Günaydınlar 😍
Hep birlikte evde ekmek yapmaya iyice alıştık öyle değil mi?
Ben bu defa çocuklara sandviç yapmak için küçük ekmekler yaptım ve hamura bir değişiklik yaparak süt ekledim.
Deneyin çok lezzetli😉
Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 şu bardağı süt 
6 su bardağına yakin un 
1 tatli kaşığı tuz 
2 tatlı kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
📍Öncelikle 1 su bardağı suyu , maya ve şekeri karıştıralım.
📍Üzerine diğer kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. (Unu kontrollü ekleyin fazla yada eksik gelebilir)
📍Güzel bir ekmek yapmak istiyorsanız hamuru çok güzel yoğurmak gerekiyor, daha sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
📍Mayalandıktan sonra tezgahın üzerine hafif un serpip hamurun tamamını alalım, elimizle kenarlarını ortaya dogru katlayarak yoğururalım. Hamurun havasını alalım.
📍Hamuru tezgahta 8 yada 9 parçaya bölerek istediğimiz şekli vererek (yuvarlak yada oval) yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım ve tekrar tepside  yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
📍Mayalanma sonunda her birinin üzerine fırça ile su sürüp,  keskin bir bıçakla derin  kesikler atalım.
📍Isıya dayanıklı  bir kaba da su doldurarak fırının içerisine koyalım.
📍180 derecede yaklaşık 30 - 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
📍Pişen ekmekleri fırından alıp üzerine hafif nemli bir bez kapatın ve 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Notlar:
1- Fırınınızz tepsiyi çok yukarı yerleştirmeyin bazı fırınlara göre 3. raf yani orta kısmı normaldir. 
2- Süre herkesin fırınına göre değişebilir lütfen kontrollü pişirelim.
3- Pişme esnasında fırının en altına koyduğumuz suyun buharıyla ekmeğiniz daha yumuşak olucak.
Afiyet olsun...
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder