Yaz günlerinde sebzenin bol ve en güzel olduğu zamanlarda bence tüm sebzelerle yapılabilir, hatta ben bu turşuya hemen yap ve ye turşusu diyorum. Sadece soğuması için biraz bekliyoruz.
Hemen tarife geçelim.
Malzemeler;
- 1/2 Kg Etli Köy Biberi
- 1/2 Kg Kırmızı salçalık biber.
- Yarım Kg Bezelye
- 1/2 Su Bardağı Zeytin Yağı
- 1 Çay Bardağı Sirke
- 1 Limon Suyu
- 4 Diş Sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı;
- Kırmızı ve yeşil biberleri iri parçalar halinde tencereye dogruyoruz.
- Bezelyeleri de ayıklayıp tencereye biberlerin üzerine ekliyoruz.
- Yaklaşık biberlerin yarisina gelecek şekilde su, 1/2 çay bardağı sirkeyi ve tuzunu ilave edip biber ve bezelyeler yumusayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan sebzelerimizi süzgeçe alıp suyunu süzdürerek servis tabağına aliyoruz.
- Üzerine irice doğranmış maydanoz, geriye kalan 1/2 çay bardagı sirke, 1 Limon Suyu, rendelenmiş sarımsak, zeytin yağını ve istege baglı tekrar biraz daha tuzilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Turşumuzu soğuk olarak servis edelim.
- Afiyet Olsun.
Selcen ŞENOCAK
bu tarifi denemeliyim, eline sağlık canım..bezelyenin renk kattığını düşünüyorum..
YanıtlaSilBezelye ve kırmızı biber bence yakışmış. Bir arada güzel bir lezzet çıkar ortaya.
YanıtlaSilElinize sağlık. çok güzel olmuşlar.
YanıtlaSil