Çok seviyorum programı, canlı yayını ve özellikle yaptıklarımın beğenilmesini :)
Yine güzel iki tarifi sizler için ;
LOR BAKLAVASI
Malzemeler;
Hamuru için
250 gr margarin yada tereyağ ( ben karıştırarak yaptım)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
İç malzemesi
300 gr tuzsuz lor
3 çay bardağı şeker
Üzerine
Pudra şekeri
Yapılışı;
- Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç malzemesi için lor ve şekeri iyice koyu kıvamlı krema kıvamında olana kadar karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamuru ikiye ayırıyoruz.
- Birinci parçayı oklava ile 30-35 cm çapındaki tepsiye göre açıyoruz.
- Açtığımız hamuru seriyoruz.
- Hamurun üzerine şekerli loru her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
- ikinci hamuruda aynı ölçüde açıp üzerine kapatıyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğumuş baklavamızı dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
- Servise hazırdır.
KONYA KIVRIM BÖREĞİ
Malzemeler;
1,5 Su bardağı süt
1 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 küçük paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
Alabildiği kadar un.
İç Malzemesi ;
100 gr peynir
yarım demet maydanoz
Arasını yağlamak için ;
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı ;
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Ayırdığımız hamurları tek tek açarak içlerini yağlıyoruz.
İç malzemesini uç kısmına koyarak rulo halinde sarıp, tepsiye kıvırarak yerleştiriyoruz.
İster 8 tane ruloyu büyük tepsiye isterseniz benim programda yaptığım gibi 4 er tanesini yaparak 2 küçük tepsiye de yapabilirsiniz.
Üzerine yumurtasarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp 180 derecede pişirilir.
Malzemeler;
1,5 Su bardağı süt
1 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 küçük paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
Alabildiği kadar un.
İç Malzemesi ;
100 gr peynir
yarım demet maydanoz
Arasını yağlamak için ;
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı ;
Güzel günlerde yeni programlarda görüşmek üzere ,
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder