30 Ocak 2013 Çarşamba

KURU İNCİRLİ TATLI

 Bu tarifimden önce bekleyen  kızımın doğum günü pasta ve kurabiyesi olmasına rağmen bu nefisss tatlıya dayanamayıp hemen yazıyım istedim. Bu akşam yine güzel bir masada , anneler kızları ve torunları hep birlikteydik vakit nasıl geçti anlayamadım. Masamızda çok değişik bir yemek yoktu herkesin bildiği klasik yemeklerdi, özellikle çocuklara uygun olsun istedik ve onlara özel yaptık. Ama bu tatlı ile kapanış süperdi ben ve misafirlerim çok beğendik.
Lezzetli Somunlar Blogunun güler yüzlü sahibi Sevgili Serap ablada gördüğümde hemen denemek üzere not almıştım. Dün gece kısmet bu günmüş dedim ve hemen yaptım. Hem yapımı kolay hemde süper bir lezzet. Mutlaka ve ısrarla :)deneyin derim.
Sevgili Serap ablacığım Tarif için çok teşekkür ederim. Ayrıca Serap ablacığımın evine 1 Şubat Cuma günü Star tv konuk olacak bakalım ne güzel yemekler yapacaklar bizim için saat 12:30 da ekran başındayız. Tarif ise;
Malzemeler:
Keki için:
*6 adet kuru incir
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*5-6 adet ceviz içi
*1 küçük çay bardağı süt
*3 yumurta
*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
*1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:
*1,5 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı granül kahve
*4 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
Tarçın-kakao-hindistan cevizi

Yapılışı: 
*Kuru incirleri bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün ve yumuşaması için bekletin.
*Yumurta ve şekeri çırpın.
*İncir ve ceviz hariç diğer tüm kek malzemesi ekleyerek çırpmaya devam edin.
*Yumuşamış olan incirleri sudan alıp elinizde sıkın. Küçük küçük doğrayın ve una bulayın.
*Cevizleri iri iri bıçakla doğrayın. İncir ve Cevizide keke ilave edip karıştırın.
*Kare borcama yayıp 180 derecede pişirin.
*Kek pişerken muhallebiyi krem şanti ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak orta ateşte pişirin içine tereyağını ekleyip ve ılımaya bırakın.
*Şerbeti hazırlamak için yarım bardak sıcak suda hazır kahve ve şekeri karıştırarak eritin. Üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek ılık hale getirin.
*Bu arada fırından çıkmış ve ılımış olan kekinizin üzerine şerbetini heryerine gelecek şekilde dökün.
*Ilınmış olan muhallebinize toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
*Kek şerbeti çekince muhallebisini de üstüne yayın. Soğutup buzdolabına kaldırın. Bir gece bekletin.
*Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao-tarçın karışımını süzgeç yardıımıyla eleyin ve hindistan cevizi serperek dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun :)

Son olarakda masamızdan bir kare ;

 Menümüzde;
Konya'nın Yoğurt çorbası
Soslu ve sade Köfte
Patates kızartması,
Tavuklu Pilav
Zeytinyağlı Enginar,
Yoğurtlu Lahana ,
Karışık Salata,
Kıymalı ve Peynirli Börek
 veee :)
Kuru İncirli Tatlı
Misafirlerimizin eksik olmadığı nice sofralarda, güzel tariflerle görüşmek dileğiyle Sevgiler...

1 yorum:

  1. Canımın içi, kendi güzel, yüreği güzel kardeşim benim.. Nasıl da güzel becermiş, kotarmışsın. Nefis görünüyor.. Şu tesadüfe bak ki bir önceki tarifindeki çam kozalağını yapmamı istemişti Star TV ve menümde o da var:)) Ellerine sağlık, bana destek olarak buradan da programı duyurduğun için tekrar teşekkür ederim canım benim..

    YanıtlaSil