10 Nisan 2008 Perşembe

Kümbet Pasta ve Karnıbahar Mücveri

Pastayı annemlerde akşam çayın yanında yemek için kardeşimle birlikte yaptık. Değişik bir pasta olsun dedik ve notlarım arasında yapılmayı bekleyen Sevgili Arkadaşım Yemeğimle Seval'in Kümbet Pastasını yaptık. Gerçekten de onunda söylediği gibi hem tadı hem de görüntüsüyle çok güzel bir pasta oldu. Tarifi Seval'ciğimde Hünerlieller'den almış bu güzel tarif için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve sizi orjinal tarif için buraya yönlendiriyorum.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım paket kabartma tozu*1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kreması İçin:
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi
Üzeri için: Çikolata sosu

Karnıbahar mücverini yağda kızartarak çok severim ama eşim kızartma yemediği için hiç yapamıyorum, fırında tepside börek gibi pişiriyorum. Bu tarifi Sevgili Arkadaşım Akdeniz Akşamları Özay'da gördüm ve hemen yaptım kızartma tadında yağsız nefis bir mücver oldu. Kaşık ile konarak pişirilmeside kızartma tadını verdi ve bundan sonra hep böyle yapmaya karar verdim eşimde çok beğendi.
Ben Tarifi kısaca verdim ama Orjinal Tarifi Burada
Bu güzel tarif için arkadaşım Özay'a teşekkür ederim.

Malzemeler:
1 adet karnıbahar (orta boy)
2 yemek kaşığı nane(taze kıyılmış)
1demet maydanoz(ince kıyılmış)
2 dilim kepekli light ekmek
2yumurta
3 çorba kaşığı lor peynir
1 çay kaşığı tuz,karabiber
Yapılışı:Karnıbahar haşlanır, ekmekler robottan geçirilip peynir, yumurta, karabiber, tuz ve çırpılır. Nane, maydanoz ve karnıbaharları da ekleyip karıştırılır.(karnıbaharlar küçük parçalara ayırılır) Koyu kek kıvamındaki mücver karışımından kaşıkla alıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dökülür. Fırını 175 dereceyeayarlayıp 20-25 dakikada pişirilir.

21 yorum:

  1. İki lezzette harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Canim seninde ellerine saglik begenmenize cok sevindim zira bende bayilmistim tadina hatta bu hafta sonu yine yapacagim misafirlerime,ayrica karnibahar mücveride nefis görünüyor firinda oldugu icinde cok hafif olmustur eminim canim sizlere afiyet olsun...

    Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. OY OY OY YEMEDE YANININDA TEZİNİ DOĞRULCASINA OLMUŞ VALLAHİ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  4. Cok sahane görünüyorlar Selcen'cim ,ellerine saglik tatlim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canimcim ellerine saglik
    ozelikle bir tatli sever olarak gozum pastada kaldi:))
    size afiyet bal seker olsun...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Selcencim, canim her ikinisinde ellerine saglik nefis görünsüyorlarrrrrrrrr.

    Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
    Emos

    YanıtlaSil
  7. Selcencim kiz ne güzel iki harika lezzeti bir araya gelmis.Her iki tarifte harika görünüyor.Hem senin hemde Ozay ablacimin ellerine saglik olsun.Sizlerede afiyetler olsun.Sevgilerimi biraktim canikom.

    YanıtlaSil
  8. Hersey cok guzel olmus,ellerine saglik. Hele pasta muhtesem.
    Tekrar ellerine saglik, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerıne sağlık.Pastanda cok lezzetlı gorunuyo.Karnıbahar boyle yağda kızarmadığı ıçın ınsan daha rahat ederek yıyor.Canım kucak dolusu sevgılerımle .Optum..

    YanıtlaSil
  10. çok güzel karnıbahardan mücver
    bunu annemede iletmeliyim:)

    YanıtlaSil
  11. Selcen'ciğim,
    kümbet pasta yapmayı kaç zamandır istiyorum ama nasip olmadı bir türlü.Artık yaparsam püf noktalarını sana danışırım.Çok lezzetli bir pastaya benziyor.Mücvere ise hiç hayır diyemem.Ellerine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar canim,
    ellerin dert görmesin cikmadan bir bakayim dedim, nefis seyler yapmissin, harika afiet olsun canim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. Selcenciğim,
    Elleriner sağlık Kümbet Pasta harika görünüyor. Eminim tadı da süperdir. Dün de bizde mücver vardı ellerine sağlık bitanem.

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  14. Selcenciğim,
    Ankaraya ne zaman geliyorsun. yakında buluşacağız da senin geleceğin tarihe ayarlayayım. sevgiler

    YanıtlaSil
  15. İki tarifte harika görünüyor karnıbahar mücverinin methini bir blogda daha görmüştüm en kısa sürede deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Selcenim canımm, olmaz ki, insan rejimdeyken böyle gözel pastalar yapar da arkadaşını baştan çıkarır mı :-))) Mücveri fırında pişirmeyi denememiştim hiç, süper fikir valla, eline sağlık
    Öptüm canım

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık canım ikiside birbirinden leziz görünüyor. Sayfanı çok beğendim linklerime ekliyorum işallah sende beni eklersin.

    YanıtlaSil
  18. Çok lezzetli görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
    www.berrince.cm

    YanıtlaSil
  19. canım merhaba ellerine sağlık nefis olmuşla
    sevgiyle
    kal

    YanıtlaSil
  20. Merhaba:)) Öncelikle ziyaretiniz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. İzmirliler'le tanışmak gerçekten güzel(; Hem de böyle beceriklilerle...
    Pasta harika görünüyor. Mücver de en sevdiklerimden(kabak yada karnıbahar fark etmez). Bu, şu ara kilosuna dikkat etmeye çalışan bana ithafen verilmiş bir tarif oldu. Kızartmadan uzak ve de mmm mücverli;))Elinize sağlık.
    Tekrar görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  21. SELCEN'CİĞİM HAFTA SONU KÜMBET PASTANI DENEDİM. ÇOK GÜZEL OLDU.
    YENİ TARİFLERİNİ DENEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM.SEVGİLER NURAY

    YanıtlaSil