26 Ocak 2016 Salı

ŞEF ÖZLEM MEKİK İLE YENİ YILA MERHABA YEMEĞİ

Sevgili Şef Özlem Mekik ile tanışmak büyük bir zevkti...
Yiyecek İçecek Danışmanı,Yemek Yazarı , Danışman Şef

1981 yılının temmuz ayında İstanbul’da dünyaya gelen Özlem MEKİK, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme Bölümünde tamamlamıştır.

Sürekli eğitim ve öğrenimin önemine inanan Özlem MEKİK yurtiçinde ve yurtdışında restoran, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler aldıktan sonra, turizm sektörünün seyahat işletmeciliği de dahil olmak üzere her kademesinde çeşitli görevler üstlenmiştir. Türkiye’nin önde gelen bir gıda firmasında Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Özlem MEKİK, aldığı terfi ile aynı firmada Operasyon Müdürlüğü görevini başarıyla yürütürken çeşitli franchise işletmeciliği programlarını da tamamlamış ve firmanın Franchise Grup Müdür Yardımcısı görevini üstlenmiştir. Ardından dünya markası gıda zincirlerinde çeşitli pozisyonlarda görev almıştır.

2005 Yılından bu yana fasıl keyfinin nezih bir ortamda en eğlenceli hali ile sunulduğu Ziyade Fasıl isimli fasıl restoranını açmıştır. İstanbul Eğlence Dünyasının en iyi fasıl mekanı Ziyade Fasıl’ın hem mutfağında hem de yönetiminde halen aktif çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Mutfağı ve Türk Gastronomi sektörünün hak ettiği değeri kazanması amacıyla Lezzet Markaları Derneği Başkan Yardımcılığı ve Lezzet Yazarları ve Blogger’ları Dernek Başkanlığı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşunda da aktif görev yapmaktadır.

Özlem MEKİK, aynı zamanda bir çok prestijli yayın organında da Gastronomi yazılarıyla takipçileri ile buluşmaktadır.

Bugünün restoran lezzetlerini içeren “Özlem Mekik İle Günümüz Lezzetleri” adlı yemek kitabı Haziran başı itibariyle raflarda yerini almıştır.
Şef Özlem Mekik davetimizi kabul edip bizi kırmadan arenenandfamily blogunun yazarı Sevgili Funda ve yeme içme yazarı Sevgili Elif ile birlikte geldiler.
Göz gözü görmeyecek şekilde yağan yağmurlu bir gün de karşıladık misafirlerimizi :) ama inanın ki sadece o an yağmuru hissettik sonrasında hep birlikte çok çabucacık geçen harika bir gün geçirdik.
Bu güzel günü planlamak için Lokum Pilavı Blogunun yazarı Canım arkadaşım Sevilay ile çok heyecanlandık. İyiki de heyecanlanmışız yine çok güzel bir güne imza attık diye düşünüyoruz.
Laf aramızda bu konuda mütevazi olmak istemiyoruz ;)
Değerli misafirlerimize çok çok teşekkür ediyorum bizlere gelip onları yakından tanıma fırsatı verdikleri için. Ve tabiki bu heyecanımıza ortak olan ve bizi yalnız bırakmayan blog yazarı arkadaşlarımıza da çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah nice güzel güzel günlerde birlikte olmaya devam ederiz.

Toplantımızı İzmir'in nezih mekanlarından olan Altın Balık & Et ' de yaptık.

Altın Balık Bizler için çok özel bir menü hazırlamıştı.

Ortaya Marul Söğüş tabağı

Kişi başı slice domates salatalık

Peynir tabağı dört kişiye bir servis

Dedemin tepsisi ortaya servis (sürpriz sunum)

Hamsili Pilav kişi başı

Balık içli Köfte kişi başı

Kadayıflı levrek

Testide Balık

Portakal dilimi yatağında Helvalı İncir

Ve LA Şarapları Sponsorluğu ile Beyaz Şarap 

Yemekler bir harikaydı. İlkkez tattığım Testide balık , Balıklı İçli köfte , Kadayıflı Levrek inanılmaz güzeldi. Hele o tatlı helvalı incir yanında kadayıfı dondurması off of ki ne of :)  tek kelime ile herşey bir harikaydı. Fotoğraflardan da belli değil mi ?
Bu güzel yemeklerimizi yerken Sevgili Özlem Mekik 'in çalışmalarını heyecan ve ilgiyle dinledik. Yemekler,  programlar ve mekanlar ile ilgili çok güzel sohbet imkanımız oldu. Keşke daha uzun görüşebilseydik sohbet şahaneydi. Ama inşallah en kısa zamanda yine güzel toplantılarda birlikte olacağız.
Özenle hazırlanan Masalar , Tabaklarda ki sunuma verilen önem , her istediğimize hemen cevap veren hizmet ekibi ile her şey harikaydı. Mutlaka  Altın Balık & Et Restaurantı bir deneyin derim,  bence vazgeçemeyeceğiniz çok güzel ve özel bir mekan.
Bu mekan da hazırlıklarımız aşamasında bizi her konuda bilgilendiren ve her türlü yardımı esirgemeyen Sevgili Ebru CEYLAN hanıma 'da teşekkür ederiz...

Bu arada toplantılarda bizleri yalnız bırakmayan Kanal 35 Ağız Tadıyla Programının değerli sunucusu Sevgili Peyvend ÖKSÜZ MERTTÜRK' e ve değerli Sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyoruz.
Sevgili Peyvend her zaman ki nazikliğiyle bizleri programına davet etti. Ve bizlere  İzmir Bostanlı 'da Tono Organizasyon Levent ÖZBEK 'in 23 Nisan da yapacağı büyük organizasyondan bahsetti. Bu organizasyonda bloggerlar olarak yer almak isterseniz Tono Organizasyonun Facebook sayfasından bilgi alabilirsiniz.
Değerli Şefimiz Özlem MEKİK gelirken Kenton da onunla birlikte geldi :)
Ürünler için Kenton'a ve Sevgili Ünzile 'nin bizlere olan ilgisine teşekkür ediyorum.
KENTON
Kenton Trileçe, Limonlu Kek Karışımı , Kadayıflı Muhallebi, ve Pratik Kazandibi en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşacağım.
Nefis Gurme deneme ürünleri ile bizlerleydi. Teşekkür ederiz.
Sevgili Gözde tüm toplantılarımızda bizimle birlikte... Sofra Ekseni tüm ürünleri bir harika bu toplantıda tatma fırsatı bulduğum resimde gördüğünüz karadutlu lokum ise nefis...
Ürünlerinde şeker olmaması ve doğal meyve püresi olması zaten mükemmelliğin üzerinde. Sofra Eksenine ve Sevgili Gözde LAÇİN ÇANGIRILI 'ya çok teşekkür ederiz .
FARMASİ
Farması Direktörü Sevgili Filiz TOSUN' da toplantımıza güzel bir ürün ile katıldı teşekkür ediyoruz.
Sihirli Ellerin Dünyası blogunun yazarı Sevgili Hülya abla da Mina Tasarım olarak biz bloggerlara eli boş gelmedi  Çerçevelerini çok beğendik. Teşekkür ederiz.
Eşi Levent Bey de Dedsan Mobilya olarak tüm toplantılarımızda bizimle. Bu defa da sunum tahtaları ile katıldı ben henüz kullanamadım ama kullanan arkadaşlarımın resimlerini görüyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık. Kullanır kullanmaz yayınlayacağım, çok teşekkür ederiz.
DEDSAN MOBİLYA
#selcensevilayorganizasyon
Bu güzel günde bizlerle olan herkese sonsuz teşekkürler. Güven duyduğumuz dostluklarımız, arkadaşlıklarımız hiç bitmesin , mutlu ve sağlıklı günlerde buluşalım.
Ağzımızın tadı Sofralarımızın bereketi  eksilmesin. 
Nice güzel buluşmalara,

Sevgiyle Kalın...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak

4 yorum:

  1. Selcenim Sevgili şefim Özlem Mekik hanımla tanışmaktan çok çok mutlu oldum ve şahane bir gün geçirdim sayenizde, Sevilayım ve sana da çok çok teşekkür ederim bu güzel günü yaşattığınız için!Yazıda şahane olmuş yine canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. belli ki harika bir gün yaşamışsınız hayırlı olsun yeni kitabınız da
    sevgiler
    www.lerzankaradan.com

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel bir gün olmuş anlaşılan menü de süpermiş tekrarları olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil