10 Aralık 2012 Pazartesi

İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI İLE SÖKE UN TOPRAĞIN BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ

8 Aralık Cumartesi günü İMSE (İzmir Mutfak Sanatları Ensitüsü) de İzmir Yemek Blogu Yazarları ile SÖKE UN TOPRAĞIN BEREKETİ etkinliğinde buluştuk. Şef Özger Tanık ‘tan Makarna ve Ravioli yapımını öğrendik. Bu etkinlik İzmir' de bir ilk oldu, Blogcu arkadaşlarımla ilk defa bir mutfakta buluştuk çok keyifliydi.
Renk renk  makarna hamurları hazırladık.





 Makarna hamuru için ;
100 gr Söke Buğday Unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz kullandık.

Sade hamuru hazırlarken bu ölçümüz tam geliyor. Fakat ıspanaklı, pancarlı ve domateslide 1-2 kaşık istediğimiz malzemeden ilave ettiğimizde biraz daha söke buğday unumuzdan ilave ederek hamurumuzun kıvamını ayarlıyoruz. Mis gibi hamurumuz oluyor. Biz her bir çeşidi 200 gr un ile yaptık.
Ispanaklı , pancarlı ,baharatlı , domatesli ve sade makarna hamurlarını yoğurup dinlendirildikten sonra incecik açtık ,makarna kesme makinalarında kestik. Makarnaları pişirip Şefimizin enfes sosları ile afiyetle yedik.
4 saatlik eğitimimizin sonunda Sertifikalarımızı alarak ,Söke unun bizler için gönderdiği paketlerimiz ve evimiz için hazırladığımız makarnalar ile evlerimize döndük. Ben hemen Eşime ve çocuklarıma pişirdim çok beğendiler.

Bu güzel Etkinlik için ;
Söke Un 'a , Chef Özger Tanık 'a ve Dilek Yetkiner Hanıma çok teşekkürler...

7 yorum:

  1. Çok güzel bir gündü. Makarnalar süperdi.Bundan sonra sık sık söke un ile makarna yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel bir gündü , hep birlikte aynı mutfakta olmak süperdi. Evde makarna yapmak gözümde çok büyüttüğüm bir şeydi ama hiç de öyle olmadığını anladım mutlaka bende evde yapacağım. Teşekkürler Sibel abla, sevgiler...

      Sil
  2. Merhabalar,
    Etkinlik gerçekten çok güzelmiş. Benim de bir yemek bloğum var. Bende katılmak isterim. Nasıl haberim olabilir ? Yardımcı olursanız çok sevirimirim.
    Görüşmek ve tanışmak dileğiyle...
    Selda
    Selda' nın Mutfak Defteri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki izmirde olan buluşmalara katılabilirsiniz.

      Sil
  3. Merhabalar
    Etkinlik çok güzelmiş. Ben de bu etkinliklere katılmak istiyorum. Bir yemek bloğum var. Etkinliklerden nasıl haberim olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Tanışmak ve görüşmek dileğiyle...
    Sevgiler,
    Selda' nın Mutfak Defteri...

    YanıtlaSil