9 Haziran 2007 Cumartesi

Kemalpaşa Festival Birincisi Kirazlar


Bu kirazlar Kemalpaşa Kiraz Festivalinde birinci gelmiş:)

Eşim Kemalpaşa'da çalıştığı kirazı her yıl bol bol ve en güzellerini yiyoruz. Bende baktım ki arkadaşlarım çilekli pastalar yapıyor kiraz ile deneyim dedim sonuçta güzel oldu.


Kirazlı pastayı arkadaşım Tülin için yaptım. Hazır kek ile pratik bir pasta oldu birkaç kirazı pudingin içine rendeledim ve kırmızı krema elde ettim. Üzerini kiraz ve muz ile süsleyip kıvamını biraz geciktirdiğim:( jöle ile kapattım. Görüntü biraz pürüzlü olsada lezzetli bir pasta olmuştu.

Yaz günleri akşam yemeğinin yanında çok iyi olan patates cacığını komşumdan öğrendim. İkinci defa yapıyorum evde çok beğenildi. Tavsiye ederim.
Yapılışı ise çok kolay; 3 patatesi haşlayıp rendeledim içerisine 1 adet salatalık ve 1 demet dereotu doğrayıp yoğurt ile karıştırdım ve tuz ilave ettim isteğe bağlı sarımsakda konulabilir.
Tava Böreği bir çok arkadaşımın sayfasında rastladığım ve hep yapmak istediğim bir çşitti bu sabaha kısmetmiş çok kolay ve lezzetli oldu.
Malzemeler:
2 yufka
1 su bardağı süt
yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
İçine ise ben peynir ve patatesli yaptım
Yapılışı:
Tavayı biraz yağlayıp 1. yufkayı tüm seriyoruz süt ve yağ ile ıslattıktan sonra yarım yufkayı da serip ıslattıktan sonra içini koydum diğer kalan yarım yufkayıda aynı şekilde yaptıktan sonra tavanın kenarlarındaki birinci yufkayı bohça biçiminde kapatıyoruz üzerine de kalan sütlü yağı sürüp kısık ateşte pişiriyoruz.

26 yorum:

  1. Almulacim ilk yorum benim:))) uzun bir aradan sonra bu güzel tariflerini görmek cok güzel hepsi nefis olmus pasta salata ve börek harikalar ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selcen'cim çok teşekkürler. Hepsinin tadı mükemmeldi. Ellerine sağlık canım. :) TÜLİN

    YanıtlaSil
  3. Almulacığım patetes cacığını yeni duydum tarfı aldım hemen yapacam.İyı pazarlar canım.

    YanıtlaSil
  4. Almula'cım hepsi nefis görünüyor canım, pasta, patates cacığı, tava böreği hımm. nefis ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Almula seni de son zamanlarda sıkça ziyaret etmemek lazım. Senden önce bir arkadaşın bloguna da aynı yorumu bıraktım. İştah açıyorsunuz:o) Bugün pzrtsi ben de de birkaç kilo fazla var.Tatil öncesi atayım dedim ama bugün öğlene kadar dayansam yeridir :o)

    YanıtlaSil
  6. Almula'cığım tarifler harika olmuş hele kirazlı pasta muhteşem görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. merhaha arkadaşçıgım konyada iken ugrayamadın bekledim seni ama gelişmeleri sitende takip ediyom
    tarifeler çokk güzel orada olup tatmak gerek:) sevgiler öpt
    seval / konya

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Almula'cığım,
    K.paşa kirazlarını ve festivallerini duyunca hemen aklıma teyzem geldi.Bende bir kaç kez bu festivallerde bulunmuştum.Çok çoşkulu ve eğlenceli olmuştu benim için.Rahmetli eniştem K.paşa'nın ilk noteri idi orada da vefat edince teyzem de orada yerleşip kaldı.Neyse lafı uzattım sanırım,kusuru bakma canım.
    Kirazlı pastan muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Tava böreğinde çok nefis olmuş şimdi orada olup tadına bakmak isterdim doğrusu.

    Sevgiyle kal canım.

    YanıtlaSil
  9. Almula'cığım,
    Ne güzel şeyler hazırlamışsın yine.Beklediğimize değmiş doğrusu.Kirazlı pastan harika görünüyor.Rengi de harika tutturmuşsun.Patatesli cacağı ben de ilk defa duydum ve hemen not aldım.Tava böreği de nefis.Ellerine sağlık marifetli arkadaşım benim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Seval'ciğim inan yeni yeni kendimi iyi hissediyorum birşeyler yapıyorum :)teşekkür ederim canım sevgiler.

    Tülin canım her zaman beklerim yeni tadlarla görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Özay'cığım teşekkürler. Denemeni tavsiye ederim çok lezzetli oluyor sevgiler.

    Ebrulitatlar teşekkür ederim, sevgiler.

    Duha'cığım teşekkür ederim herzaman beklerim. Bende sık sık bu duruma düşüyorum bloglarda gezerken aklıma takılıp yapıyorum sonrada yeniyor tabiki nasıl olacak bilmiyorum:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Hayat teşekkür ederim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Gül'cüğüm bir gün teyzene gelirsen beklerim hepsinin tadına bakarsın ama sen daha güzellerini yapıyorsun benim san yetişmem mümkün değil:)teşekkür ederim sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  14. Hülya'cığım teşekkür ederim canım. Evet rengi çok güzel oldu kirazlar güzel olduğu için:) Cacığı mutlaka dene çok leziz oluyor sevgilerimle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Almula, kirazli pasta harika gozukuyor. Simdi Turkiye'nin en iyi kirazlarini siz mi yiyorsunuz:)) sevgilerle,

    YanıtlaSil
  16. Canım Almula, ne şanslısınız. Kiraz en sevdiğim meyvelerdendir.

    hele o üstteki kirazların birinci geldiği öyle belliki :)))

    Herşey süpper. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Tuba'cığım teşekkür ederim. Türkiye'nin demedim Kemalpaşanın Festival birincisi:) biliyorsun kirazla ünlü birde Akşehir ilçesi var yanlış anlaşılmasın canım sevgiler.

    Zerrin'ciğim bende kirazı çok severim. Teşekkür ederim canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Almula, bana uğramışsın hemen koştum geldim. Kirazlar için şimdi en güzel zaman, bol bol yiyeceğiz artık...

    YanıtlaSil
  19. merhabalar,kirazlı pastana bayıldım.bende pratik pasta yapmayı düşünüyodum.iyi oldu.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  20. merhaba Almula

    Siteni bugün keşfettim.Patates cacığı harika bir fikir.Ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Zeynep ziyaretin için teşekkürler her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Melek denemeni tavsiye ederim çok pratik bir pasta. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Serpil ziyaretin için teşekkürler her zaman beklerim patates cacığı çok güzel, denemeni tavsiye ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Tava böregi cok güzel gözüküyor,cok ta pratikmis.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Yaren teşekkür ederim canım. Evet çok pratik oluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil